Alla kan hacka nyheterna

Det pratas ofta om API:er och önskan om en större samt mer ofattande tillgång till dagstidningarnas material. Och det vore ju bra, jag älskar coola lösningar byggda på andras material. Det är sympatiskt, oftast gynnsamt för alla parter, samt en naturöog utveckling.

Häromdagen visade dock Joakim Jardenberg (videodemo här) att det inte behövs något större programmeringskunskap, och med hjälp av det absolut starkaste verktyget vad gäller att lyfta fram nyheter “byggde” han en svensk nyhetsdel i härliga iPad-appen Flipboard.

Dagens Flip är ett Twitter-konto, och som sådant kan du inkludera det i Flipboard. Till kontot skickar Jocke rubrik med tillhörande länk för nyheter han tycker är viktiga. Och vips är de i din Flipboard.

Briljant.

Det är förstås inte helt utan problem. Dagens Flip bygger helt och hållet å Jockes engagemang och även om han är oroväckande stabil så är det ett rejält åtagande. Den naturlig förlängningen torde förstås vara att aktivera fler kuratorer, kanske inriktade på olika områden?

Jag har själv tänkt i liknande banor, men då var det inte ett separat konto (som är bra ur varumärkessynpunkt och lätt att länka till) utan istället listor. Kanske är det den naturliga utvecklingen för Dagens Flip-konceptet?

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!