7 oktober, 2012

En liten lägesrapport

Det är tyst från mig just nu, så pass tyst att det dyker upp pingar på diverse sociala nätverk (Facebook, Twitter och App.net) samt inte minst per e-post. Lyckligtvis är det få som försöker ringa mig…

Hur svarar man lättast? Jo, med en bloggpost så klart.

Läs vidare →

29 april, 2012

En vecka med @tdh

Det är nu lite drygt en vecka sedan jag slog över för att twittra enbart från mitt före detta engelska konto, @tdh. Nu är alltså @tdh mitt standardkonto, vilket jag beskriver desto mer ingående, inklusive anledningarna och hur jag resonerat samt gör, i den här posten.

Så hur har det gått? Hur många har skrikit ut sin vånda över att gamla @tdhse bara innehåller länkar (samt en och annan påminnelse om bytet till @tdh) till sådant jag skriver på svenska online?

Läs vidare →

25 april, 2012

21 april, 2012

Twitterkonsolidering

Som ni kanske vet så har jag haft två huvudsakliga Twitter-konton under lång tid. Under @tdhse har jag länge twittrat på svenska, och det är också där jag har följt svenska twittrare. Tidigare hade jag @tdhedengren för engelskt twittrande, ytterst sporadiskt, men efter att jag lyckades få loss @tdh har min aktivitet där ökat. Jag twittrar alltså på engelska med @tdh.

Två Twitter-konton är ingen bra idé. Det splittrar konversationen och det ena blir hela tiden underprioriterat, för var skickar jag den där smarta tweeten eller frågan? Tills nu har @tdh varit kontot som fått stiga till sidan, merparten av konversationerna är trots allt på svenska med svenskar. Samtidigt känns det väldigt dumt, ”TDH” är ju jag, mitt varumärke, så varför ska jag använda @tdhse då? Läs vidare →

18 mars, 2012

28 januari, 2012

21 november, 2011

Varje andetag tar tid

Jag är en produktiv jävel, du vet det. Bland mycket annat så skriver jag böcker, publicerar webbsidor, driver webbyrå, och anordnar konferenser. Det kryddar jag med kul saker som livesändningar och frilansuppdrag.

Jag är även en framgångsrik jävel. Så. Sagt. Det går bra, har gjort länge, och även om jag är väldigt långt ifrån felfri eller perfekt så vet jag vad jag pysslar med. Lite osvenskt kanske, men vet ni – jag tror på mångfalden så jag får säga det rakt ut.

Dessutom är min musiksmak oklanderlig. Hävdar du något annat, läs föregående mening. Läs vidare →

14 november, 2011

För att du undrade

Tystnaden är tryckande från mig just nu, jag vet. En tung vecka, totalt kaos, och nu alla bitarna som ska plockas ihop och pusslas ihop – det blir så ibland. Snart på banan på riktigt igen, med häftiga saker och roliga nyheter.

15 september, 2011

Jag är ett förlag på Wikipedia, hjälp mig fixa det!

Uppdaterat! Läs mer här →

Av någon anledning så har jag ingen sida på svenska Wikipedia och det känns ju lite fel, jag är trots allt publicerad författare, anordnare av Skandinaviens första WordCamp, grundare av #wpbar, etablerad frilansare, grundare av åtskilliga välbesökta webbplatser och bloggar, delägare i en webbyrå i Stockholm, och så vidare.

Men vad har fastnat på svenska Wikipedia? Gamla sköna Alltid Attack Förlag, som gjorde sitt bästa för att hjälpa och berika rollspelssverige, samt gav ut boken Drömspel – En bok om Sega Dreamcast.

Där är jag listad som nyckelperson, men min Wikipediasida är tom, den skickar vidare till just förlagssidan. Det känns trist.

Har du lust att hjälpa mig fixa det? Rätt ska vara rätt, liksom – och jag får lite lustiga frågor rörande det här ibland. All hjälp mottages tacksamt.