5 mars, 2011

12 februari, 2011

4 februari, 2011

Andra utgåvan av Smashing WordPress: Beyond the Blog lämnad till förlaget

För en liten stund sedan skickade jag in den sista filen till Smashing WordPress: Beyond the Blog, 2nd Edition. Boken utkommer i april (säger förlaget) och är uppdaterad till WordPress 3.1. Det känns oerhört skönt att ha skickat in den här, author review-processen (där redaktörer plockar sönder din älskling och ifrågasätter allt) har varit pressad och onödigt påfrestande på grund av sjukdom.

Men nu är det klart!

Som vanligt skriver jag mer om det här på TDH.me, en mer naturlig punkt för mitt engelskspråkiga skrivande. Vill du hålla dig a jour med dylikt rekommenderar jag även Facebook-sidan, samt mitt engelska Twitter-konto @tdhedengren. Läs vidare →

18 januari, 2011

17 januari, 2011

Ny utgåva av Smashing WordPress: Beyond the Blog i april

Det är mycket WordPress-bokskrivande för mig nu, vilket är anledningen till att jag tystnat en aning. Det och lite annat, som bekant. Idag har dock varit en bra dag:

  • Smashing WordPress: Beyond the Blog ska översättas till portugisiska. Grymt kul tycker jag, boken är alltså på väg ut i Brasilien.
  • Smashing WordPress Themes: Making WordPress Beautiful släpps nästa vecka i USA, Kindle-versionen någon vecka senare, och sedan rullar den ut löpande i Europa.
  • Idag gick jag även ut med att Smashing WordPress: Beyond the Blog får en andra utgåva. 2nd Edition ska släppas i april, och manuset är nu (så gott som) lämnat. Jag vet inte om jag fick prata om det än, men äh – jag har avrått så många att avvakta med köp av boken den senaste månaden så det började bli löjligt.

Dessutom väntar jag fortfarande otåligt på WordPress 3.1 så att WPMWP äntligen kan ges ut. Och efter det? Jo, de närmaste månaderna är synnerligen intressanta för mig, med spännande projekt och nya uppdrag – samt en väldig massa skrivande. Som jag vill ha det.

6 januari, 2011

14 december, 2010

29 juli, 2010

Tack till alla som köpt Smashing WordPress: Beyond the Blog

Jag är lite överväldigad idag, faktiskt av två skäl. Först och främst vill jag tacka alla som köpt min bok, Smashing WordPress: Beyond the Blog. Ett extra tack till vissa av er, som bemödat er med att kontakt mig och fråga var jag tjänar mest på era inköp. Det värmer verkligen, bubblan är magisk på det viset – vi tar hand om våra egna, bevisligen.

Till er som undrar: jag tjänar en extra liten slant om ni följer köplänkarna här på TDH.se. Helt ärligt tycker jag dock ni ska köpa boken där den är billigast, jag har trots allt royalty så spara era slantar. Omtanken räcker mer än väl, och vill ni köra något extra så skriv en recension på Amazon eller twittra ut ert inköp, det är alltid trevligt.

För det andra så pratade jag just med min förläggare, som berättade att boken säljer bra. Faktiskt så bra att den pendlar mellan, beroende på vecka, att vara den näst mest och tredje mest sålda WordPress-boken i världen!

Wow, säger jag bara. Jag finner inte ord.

Jag förstår också varför de stressar på mig om Smashing WordPress Themes, min nästa WordPress-bok.

Borde nästan firas va?

För er som vill ha mer från mig, rörande mitt författarskap, så finns det en Facebook-sida som jag uppdaterar med småsaker lite då och då. Stalkar ni mig där så visste ni exempelvis redan det här…

Så. Tack. Verkligen. Ni är bäst!

2 juli, 2010

Ibland är det produktivt att fly fältet

Ibland måste man fly fältet och kickstarta sig själv. Jag har gjort det flera gånger nu, med någorlunda positivt resultat överlag. Den här gången är det Smashing WordPress Themes som ska få lite TLC de kommande dagarna, långt från Stockholm.

3 maj, 2010

Ja, jag har fullt upp – igen

Jag vet att jag är tyst, kommer vara det ett tag till. Har fullt upp med spännande – men pressade – uppdrag åt Odd Alice, knyter ihop Allt om iPhone #3, och deadline för min andra WordPress-bok Smashing WordPress Themes närmar sig med stormsteg.

Tur att man är någorlunda förberedd för iPadveckanSpelbloggen då, den kickade igång idag med en liten teaser, och sedan mina tankar kring spelmaskinen iPad. Resten av veckan föräras med dagliga poster om iPad, med en spelvinkling så klart.

Så. Mer senare, återigen således.