27 april, 2016

Skriver du på din iPad eller iPhone?

Jag letar efter olika arbetssätt för iOS-enheter (enbart, just nu), det vill säga iPad och iPhone främst. Det handlar om skrivande, och hur dessa enheter passar in i våra arbetsflöden. Vissa sparar ner anteckningar, medan andra skriver hela böcker på sina paddor.

Så, om du är en skrivande person – och då menar jag allt från bloggposter och artiklar, till facklitteratur och romaner – så kan du hjälpa mig. Hur jobbar du med din iPhone och/eller iPad? Berätta för @tdh på Twitter så blir jag glad!

30 januari, 2013

Allt är inte bra nog för att publiceras

Just nu pågår #blogg100, en utmaning startad av Fredrik Wass med över 500 bloggar som deltar. Utmaningen består i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar, och hyllningskören låter inte vänta på sig. Dels för att det är ett kul tilltag, och dels för att Wass – liksom många andra (jag inräknad) – har sina cheerleaders som hejar på. Inget ont om det, så fungerar det helt enkelt.

Själv deltar jag inte, eftersom #blogg100 är tänkt som en utmaning, och en bloggpost om dagen är inte en utmaning för mig. Jag jobbar med att skriva, bland annat, och även om jag planerar mitt skrivande så är snittet långt över en post dagligen. Så är det inte för alla, de flesta prioriterar bort sina bloggar till förmån för annat som upplevs viktigare och mer akut. #livet, som det hade hashtaggats på Twitter, tar plats och för de allra flesta är bloggen ett sidoprojekt. Inget konstigt med det heller.

En utmaning som #blogg100 kan ändra på det, precis som NaNoWriMo. I bästa fall ger det en vana att skriva dagligen, vilket är bra. Bra skribenter, oavsett om de är författare, journalister, bloggare eller kolumnister, skriver så gott som dagligen. Att skriva är ett hantverk, det behöver utövas, och vem som helst kan lära sig att skriva.

Det betyder inte att allt som skrivs bör publiceras.

Läs vidare →

20 februari, 2011

8 januari, 2010

23 juli, 2009

Nu blir det skriva av!

stopwatch.jpgResten av veckan, och den kommande diton, blir det skriva skriva skriva för mig. Sista april juli (WTF?!) har jag lämning av min bok om WordPress, som jag skriva på engelska på uppdrag av ett förlag. Så ursäkta mig om det är lite tyst, och ja, jag återkommer förstås med mer information längre fram.

Som om det inte vore nog så påbörjar jag ett oerhört spännande projekt i augusti. Jag återkommer om det med om ett par veckor.

Så länge: prenumerera på uppdateringar så att du inte missar något, och läs in dig på bloggande på Börja Blogga.

Det var det. Nu pausar jag lite.