15 februari, 2011

11 februari, 2011

Vad är en bloggvalp?

Apropå Katrineholms-Kurirens lilla blåsväder så har Dagens Media pratat med chefredaktör Krister Wistbacka. Han säger lite av varje, men det här var otroligt roligt och intressant, apropå kritiken från bloggosfären:

– Det är inte våra vanliga läsare som vi får kritik av, det är snarare bloggvalpar. Vi är inte rädda för öppenhet, men det ska vara öppenhet under ansvar och omdöme.

Så låt oss alla hjälpas åt att definiera detta underbara nya begrepp, nämligen bloggvalpar.

Vad är en bloggvalp?

Bäst definition (med kort motivering) får ett exemplar av min bok Smashing WordPress Themes: Making WordPress Beautiful med posten! Ni har dagen på er, kör!

Om Katrineholms-Kuriren, kommunchefen och #journalistroll

Jag har följt surret kring kommunchef Mattias Jansson i Katrineholm, och Katrineholms-Kurirens så kallade granskning av densamme. En granskning som blev något annat, för Jansson publicerade frågorna rakt av på sin blogg, samt senare även sina svar.

Först: ja, frågorna är spetsade och journalistens agenda är till synes klar.

Sedan: ett mer riktigt agerande av Jansson hade varit att publicera både frågor och sina svar direkt, och bett om kommentarer. Det hade helt enkelt verkat lite mindre fegt då. Jag har dock full förståelse för frustrerat skjutande från höften, det vill säga direktpublicering av frågorna. Läs vidare →