27 april, 2016

Skriver du på din iPad eller iPhone?

Jag letar efter olika arbetssätt för iOS-enheter (enbart, just nu), det vill säga iPad och iPhone främst. Det handlar om skrivande, och hur dessa enheter passar in i våra arbetsflöden. Vissa sparar ner anteckningar, medan andra skriver hela böcker på sina paddor.

Så, om du är en skrivande person – och då menar jag allt från bloggposter och artiklar, till facklitteratur och romaner – så kan du hjälpa mig. Hur jobbar du med din iPhone och/eller iPad? Berätta för @tdh på Twitter så blir jag glad!

16 mars, 2016

Från Plus, till normalstorlek

Om du prenumererar på RE:THORD, eller bara läser TDH.me, så vet du redan att jag numera inte har en iPhone 6s Plus, utan har gått över till den normalstora modellen. Jag skrev lite mer om det i Plus-sized no more, om du är intresserad:

So I bought an iPhone 6s, regular sized. I also picked up asilicone cover, which I’ve grown to appreciate due to the iPad Pro. Granted, most people won’t pick up a new phone like that, but I felt I’d had it with the Plus size. It kept falling out of my favorite jeans pocket, and I was started to get annoyed with it.

14 november, 2013

5 januari, 2013

Om möjligheter, och hur de vill ha din uppmärksamhet

Jag skriver om hur alla möjligheterna som våra smarta telefoner (oavsett om du föredrar iPhone eller Android) och plattor (iPad, för det finns inga egentliga alternativ) ger oss i dag:

So are the distractions and hence I’m thinking a lot about what all the noise is giving me. Do I need to be this available online get the most out of Twitter and Facebook? Can I disconnect for a week/month/year and still live on?

Läs The Power That Is PossibilitiesTDH.me.

15 januari, 2011

Mobiloperatörerna behöver förnya sitt tankesätt

Jag blir mörkrädd, men dessvärre inte förvånad, när jag läser hur mobiloperatörerna vill stoppa ”IP-telefoni” över 3G-nätet. Varför? För att de då inte tjänar pengar på samtal förstås. Saxat från DN-artikeln:

– Vi anser att det strider mot de allmänna villkoren om att inte använda abonnemanget så att det orsakar oss skada, säger Erik Hörnfeldt på 3.

Det handlar alltså om att använda program som Skype och Viber för att ringa från din iPhone, exempelvis. Hörnfeldt levererar även den här otroliga liknelsen, och lovar att blockera IP-telefoni om det blir en vanlig företeelse:

– Att använda ip-telefoni är som att tjuvkoppla elmätaren hemma. Men vi har ännu inte gjort något för att hindra det.

Läs vidare →

15 november, 2010

Var passar paddan in?

Apples iPad är ännu inte släppt i Sverige men ändå drömmer mediahusen om frälsningen i form av en läsplatta. Jag förhåller mig synnerligen tveksam till detta, men mest för att de tror att vi plötsligt ska prenumerera på en enhet som fungerar minst lika bra till traditionell läsning online. Läsandet kan mycket väl gå upp tack vare iPad, mitt har sannerligen påverkats, men inte kommer jag prenumerera på en morgontidning för det.

Nog om det. Den här posten finns för att Joakim Jardenberg funderar kring iPaden och konstaterar att hans användande minskar. Så var passar paddan in? Det här kan jag konstatera, som haft först wifi-modellen och sedan månader tillbaka kör 3G-diton. Läs vidare →

21 september, 2010

Nu kan du twittra via SMS även i Sverige

Det här var trevligt. Om du är så old school att du föredrar SMS framför Twitter-appar, eller helt enkelt inte uppgraderat dig till en modern mobiltelefon ännu, så kan du nu twittra via SMS i Sverige. Tidigare har man kunnat lösa det via externa tjänster (jag körde alla mina tweets via Jaiku back in the day), men nu har Twitter och mobiloperatörerna bevisligen kommit överens.

Twitter tar inte betalt för att du twittrar via SMS, men det gör däremot mobiloperatörerna, SMS kostar som vanligt alltså. Så tänk dig för. Läs vidare →

2 september, 2010

Apple förvånade ingen

Igår hade Apple sitt septemberevent, vilket betyder nya iPod-modeller och fokus på musik. Så även den här gången, även om det rann in lite iOS-snack också.

Vi börjar med det uppenbara.

Ny iPod touch är det stora. I praktiken en stympad iPhone 4, det vill säga underbara Retina-skärmen, FaceTime tack vare enkel kamera, och en sunkig filmkamera. A4-chip gör den snabb och synnerligen spelbar. Och det är ju spel som säljer touchen, bland annat förstås, men så vill Apple förstås gärna få det att verka. Man talar om att sälja fler enheter än Nintendo och Sony tillsammans, vilket är sant och totalt ointressant. Alla köper inte en touch för att spela, och summorna pengar man faktiskt spenderar på appar torde ligga i lä gentemot vad en PSP-ägare bränner, exempelvis. Läs vidare →

7 juni, 2010

Apple döper om iPhone OS till iOS

Smart drag från Apple, nu heter det inte iPhone OS längre utan iOS. Med tanke på iPad och i viss mån iPod touch (och kommande Apple TV…) så känns ”iPhone” i namnet missvisande.

25 februari, 2010