15 januari, 2011

Mobiloperatörerna behöver förnya sitt tankesätt

Jag blir mörkrädd, men dessvärre inte förvånad, när jag läser hur mobiloperatörerna vill stoppa ”IP-telefoni” över 3G-nätet. Varför? För att de då inte tjänar pengar på samtal förstås. Saxat från DN-artikeln:

– Vi anser att det strider mot de allmänna villkoren om att inte använda abonnemanget så att det orsakar oss skada, säger Erik Hörnfeldt på 3.

Det handlar alltså om att använda program som Skype och Viber för att ringa från din iPhone, exempelvis. Hörnfeldt levererar även den här otroliga liknelsen, och lovar att blockera IP-telefoni om det blir en vanlig företeelse:

– Att använda ip-telefoni är som att tjuvkoppla elmätaren hemma. Men vi har ännu inte gjort något för att hindra det.

Läs vidare →

12 augusti, 2008

Fler är missnöjda med 3, men för mig fungerar det

Ni kanske minns att jag inte var så där hemskt lycklig över mobiloperatören 3? Då minns ni kanske också att 3 faktiskt fixade mitt problem, och jag nu är klart nöjd med såväl service som täckning.

Alla är inte så lyckliga. Ulrikachu måste 50-60 meter från gården efter att ha bytt från Comviq till 3, bara för att få täckning. Fast 3 tydligen skall fungera i hennes region.

Jag har ringt och tjafsat med 3 och den tjejens fina argument var: Vi garanterar bara full täckning UTOMHUS. Väggarna i husen gör täckningen dåligt. Blame it on betongväggarna! Mitt följdfråga var då: Men då kanske jag borde flytta ut på gården? Om husväggarna gör att jag inte kan ringa så borde jag kanske sätta upp ett tält på gården?

Det skall bli intressant att se om hennes bloggpost ger samma resultat som min?

30 november, 2007

Kan iPhone 3G väcka mitt intresse?

iPhoneÄnnu finns inte Apples iPod-inspirerade mobil iPhone i Sverige, officiellt skall tilläggas, och så lär nog förbli tills nästa år. Då släpper man nämligen en 3G-version, så ni som drog efter halmstrån (läs: hoppades på mjukvaruuppdatering till 3G) och hoppade på iPhone-tåget tidigt får bita i det sura äpplet. Om ni vill ha 3G, vill säga, vilket är ett måste för mig som trogna läsare vet.

Så en iPhone med 3G, är det vad som behövs för att jag skall bli intresserad? Nja, kanske. Jag tycker fortfarande att den känns lite väl stor, men en väl tilltagen skärm kommer förstås väl till pass för video-podcaster och surfande, vilket ju faktiskt blir möjligt i större utsträckning med 3G-stödet – för närvarande är det wifi som gäller på den fronten. Så vi får se, det är en prisfråga också antar jag. Ingen prylnoja ännu, dock.

10 september, 2007

Britneys comeback sågas, 3G-iPhone, mobilspel och företagsbloggar

Det har varit en skön långhelg, nästan helt utan såväl datorer som internet. Bloggabstinensen tog nästan överhanden, men jag dövade den med en kubansk cigarr och maltwhisky. I vanliga fall hade jag förberett lite poster för autopublicering, men den här gången kände jag mig rebellisk och struntade i det. Ni överlevde nog, va? Läs vidare →

20 augusti, 2007

Apple stämda för iPhone-batteriet – igen

iPhoneFem miljoner dollar vill en grupp amerikaner ha av Apple och mobiloperatören AT&T. Anledningen: för att man inte kan byta batteriet på iPhone själv utan måste göra det via Apple, vilket kostar $79 + frakt. Stämningen lämnades in på måndagen och är den andra rörande iPhones batteri, den första rörde tydligen dess livslängd enligt MacWorld.

Å andra sidan verkar kunderna nöjda med iPhone, även om klagomålen på AT&T:s nät får undertecknad – som inte kommer införskaffa någon Apple-lur förrän de stödjer betydligt snabbare 3G. Apples telefon skapar onekligen rubriker, så även i svenska bloggosfären. Företaget själva skrockar nog gott, trots börsnedgången, vilken säkerligen beror på att aktien är synnerligen spelbar kring produktlanseringar, som exempelvis – just det – iPhone.