29 september, 2014

Nu ryker Omni

Jag har tidigare uttryckt mig positivt för nyhetsappen Omni, vilken även finns på webben om du är intresserad. Det senaste halvåret har jag dessvärre inte kunnat undå devalveringen av innehållet och dess substans. Rubrikerna har tabloidiserats, innehållet gränsar stundtals till sensationalistiskt, och källorna är tunna eller felaktiga. Deprimerande nog betyder det att Omni-appen är raderad från min iPhone, och därmed blir en stor del av den svenska mediabevakningen förpassad till taffliga webbsidor när det känns intressant nog.

Premissen bakom Omni håller fortfarande, likt den bakom Shrtnws när det begav sig, men genomförandet fungerar bara om nyhetssammanfattningarna är objektiva och sansade. Om det finns andra redaktionella ambitioner är formatet fel för publikationen, vilket kanske är anledningen till att Omni inte fungerar för mig längre. Antingen det, eller så är kvalitén helt enkelt lägre nu än i början, något som förvisso blir resultatet för mig oavsett vilket, men som andra kan tänkas uppleva annorlunda.

Jag har hållit på den här posten länge, för jag tycker inte om att uttrycka mig negativit för vad som egentligen är något positivt, på det stora hela, men eftersom jag tidigare lyft fram Omni så är det inte mer än rätt än att jag drar tillbaka mitt stöd. Tråkigt med sant, och jag är alltid redo att ompröva min inställning.

Tankar och funderingar? Prata med @tdh på Twitter, eller annorstädes.