Microsoft ger bort officepaket

OpenOffice.orgPC för Alla snappar upp att Microsoft skall ge bort sitt lättviktarofficepaket, Works, gratis från och med nästa version. I gengäld för denna generösa gåva så får du titta på annonser, nya laddas tydligen hem varje gång du besöker internet så att du slipper se samma tråkigheter om och om igen.

Modellen är väl okej antar jag, om det inte vore för att det finns fullgoda alternativ. Förlåt, bättre alternativ. Vill du ha ett officepaket gratis laddar du självfallet hem OpenOffice, helt gratis (Mac-användare gör klokt i att köra NeoOffice istället). Är du istället webb 2.0-hipp så kör du någon av de verktyg som finns online, fast då är knappast Works aktuellt oavsett vilket. Problemet löst.

Enda sättet Microsoft kommer få en användarbas till Works är att leverera med nya datorer, som man gjort i alla dessa år. Möjligen framgångsrikt, men behovet finns enbart för att folk inte är medvetna om alternativen.

 • http://www.webadtrader.com/ Jonny Elofsson

  Så sant! Använder själv OpenOffice flitigt och är helnöjd.

 • http://www.webadtrader.com Jonny Elofsson

  Så sant! Använder själv OpenOffice flitigt och är helnöjd.

 • Rickard

  Har fått med Works vid de tio senaste byten av laptop, men i princip aldrig använt det. Antingen har jag på något sätt kommit över riktiga Office, eller så tankar jag OO istället.

 • Rickard

  Har fått med Works vid de tio senaste byten av laptop, men i princip aldrig använt det. Antingen har jag på något sätt kommit över riktiga Office, eller så tankar jag OO istället.

 • Salazar

  Openoffice är grymt bra. Jag bryr mig inte om MS Office längre.

 • Salazar

  Openoffice är grymt bra. Jag bryr mig inte om MS Office längre.

 • http://www.tdh.se/ TDH

  Jag kör NeoOffice när jag behöver redigera Excel-filer, annars så är Office-behovet ungefär noll för egen del.

 • http://www.tdh.se TDH

  Jag kör NeoOffice när jag behöver redigera Excel-filer, annars så är Office-behovet ungefär noll för egen del.

 • Carina

  Har precis hittat openOffice och delar nu med mig av det tipset. b.la till min coach på Startkraft. Jag tycker det verkar fungera lika bra som ms office.

 • Carina

  Har precis hittat openOffice och delar nu med mig av det tipset. b.la till min coach på Startkraft. Jag tycker det verkar fungera lika bra som ms office.

 • Anna

  Hej ni insatta!
  Jag har precis köpt en ny laptop och tänkte köra på Openoffice. En enkel fråga: fixar jag som är ganska dum på datorer och i princip bara använder Word och internet i vanliga fall, att ladda ner och installera detta?

  tusen tack på förhand,
  Anna

 • Anna

  Hej ni insatta!
  Jag har precis köpt en ny laptop och tänkte köra på Openoffice. En enkel fråga: fixar jag som är ganska dum på datorer och i princip bara använder Word och internet i vanliga fall, att ladda ner och installera detta?

  tusen tack på förhand,
  Anna

 • http://tdh.se/ Thord Daniel Hedengren

  Det tror jag säkert, Anna! Gå till openoffice.org och ladda ner den svenska utgåvan. Följ sedan instruktionerna. Lätt som en plätt!

 • http://tdh.se Thord Daniel Hedengren

  Det tror jag säkert, Anna! Gå till openoffice.org och ladda ner den svenska utgåvan. Följ sedan instruktionerna. Lätt som en plätt!