Det är inte bra bara för att det kostar pengar

Jag vill höja ett varningens finger, efter att ha sett en post för mycket som uppmanar läsarna att köpa ett premiumtema till WordPress. Det råder nämligen en vitt spridd uppfattning om att premiumtema är detsamma som ”bra tema”, något som är långt ifrån sanningen. Föga förvånande för många, men det tål tydligen att belysas ytterligare.

Rådet ”köp ett premiumtema som har funktionerna du behöver” är oansvarigt.

Du och jag vet förhoppningsvis att det finns bra och dåliga teman, oavsett vad de kostar. Det gör inte alla, prislappen blir en garanti för att det är kvalitet, fastän så inte alls behöver vara fallet. Jag förstår beteendet, ibland är det skönt att kunna lita på att saker bara fungerar och är bra, speciellt med tanke på hur otroligt mycket det finns att välja på till en plattform som WordPress. Men ett premiumtema är inte den säkra genväg som söks alla gånger. Kom ihåg det nästa gång du gör dig redo att betala $49 för något som målas upp som lösningen på alla dina problem. Det finns helt enkelt inga garantier.

Förutom att lära sig koda själv och göra rätt från början förstås. Det kanske finns en bok för det?

 • Henrik

  ColorlabsprOject och Woothemes tycker jag gör ett bra jobb med sina teman. Kanske även för att man får möjlighet att testa dem innan man bestämmer sig om de är värda pengarna eller ej.

  Lära sig koda själv är det ultimata men det är inte alla som kan göra det. Jag håller dock med om att bara för att det kostar pengar så är det inte bra. En kamrat köpte ett tema på themeforrest och det fungerade inte som han hade tänkt sig. Ingen hjälp fick han heller av skaparen. Dålig stil sådant.

  Hur går det med dina egna teman som skulle släppas? Snart dags eller :)

  Ska kolla ekonomin om det finns plats för en bok också. Din ebok uteblev?

 • http://tdh.me Thord Daniel Hedengren

  Det finns en annan galenskap även hos de stora temaförsäljarna är jag rädd…

 • Henrik

  Jao, det håller jag faktiskt med om. Men det får man leva med.