28 april, 2016

Appmagasinet lever och mår bra

Jag är notoriskt dålig på att tipsa om saker jag pysslar med. Som Appmagasinet, en e-posttidning som utkommer med sitt femtiotredje nummer i morgon fredag. Det handlar om appar, förstås, till iPhone och iPad. Prenumerationen är så klart gratis såväl som spamfri, och du kan förvänta dig ett nummer av Appmagasinet i veckan.

Just nu, ska kanske tilläggas, för det är saker i görningen. Inget att utannonsera, inget att lova, men låt oss bara säga att det inte är någon slump att Spelbloggen tuffar på lite extra… Nej, jag har inte släppt allt och sadlat om till publicist (igen), men ett experiment är i görningen. Tills det är värt att tala om, samt så klart visa, så hoppas jag att såväl Appmagasinet som Spelbloggen ska tilltala.

27 april, 2016

Skriver du på din iPad eller iPhone?

Jag letar efter olika arbetssätt för iOS-enheter (enbart, just nu), det vill säga iPad och iPhone främst. Det handlar om skrivande, och hur dessa enheter passar in i våra arbetsflöden. Vissa sparar ner anteckningar, medan andra skriver hela böcker på sina paddor.

Så, om du är en skrivande person – och då menar jag allt från bloggposter och artiklar, till facklitteratur och romaner – så kan du hjälpa mig. Hur jobbar du med din iPhone och/eller iPad? Berätta för @tdh på Twitter så blir jag glad!

17 april, 2016

Ett år senare verkar det som att Kit tänkte rätt

Kit har fyllt ett år, och naturligtvis betyder det tillbakablick på bloggen. Hur har det gått? Bra, tydligen:

Gensvaret har varit enormt. Ni är nu över 120 000 personer som följer oss i någon av våra sociala kanaler. För oss är det ett kvitto på att vi var rätt ute, det har saknats en journalistik utan betalväggar för alla oss som är nyfikna på vår tid och världen omkring oss. Som vill vara uppdaterade och hitta sätt att leva livet lite smartare, snyggare och godare.

Grattis!

20 mars, 2016

Handfallna nyhetssajter

Daniel Goldberg skriver vad jag tänkte i går kväll, när stora svenska mediesajter sänktes av en attack:

Mer relevant, med förbehåll för att vi inte vet hur, av vem eller med vilken styrka attacken genomfördes, är att fråga varför så få av de drabbade företagen tycks ha haft en ordentlig reservplan. Varför pekade inte fler mediesajter sina läsare mot andra plattformar för att hålla nyhetsrapporteringen igång? Under attacken lade Aftonbladet ut sina nyhetstexter direkt på Facebook. Andra nöjde sig med att informera om attacken och sen hålla tyst. Det tyder på en anmärkningsvärd handfallenhet.

16 mars, 2016

Från Plus, till normalstorlek

Om du prenumererar på RE:THORD, eller bara läser TDH.me, så vet du redan att jag numera inte har en iPhone 6s Plus, utan har gått över till den normalstora modellen. Jag skrev lite mer om det i Plus-sized no more, om du är intresserad:

So I bought an iPhone 6s, regular sized. I also picked up asilicone cover, which I’ve grown to appreciate due to the iPad Pro. Granted, most people won’t pick up a new phone like that, but I felt I’d had it with the Plus size. It kept falling out of my favorite jeans pocket, and I was started to get annoyed with it.

15 mars, 2016

Elite-utmanare och skitsnygga högtalare

De senaste frilansposterna från undertecknad handlade om Razer Wildcat, Xbox One- och PC-handkontrollen som vill utmana Microsofts egna Elite-handkontroll, samt test av Unmonday-högtalarna. De senare är eventuellt de snyggaste högtalare jag sett i verkliga livet, och passar sådär larvigt bra på mitt kontor. Synd att de skickas tillbaka nu i veckan.

För övrigt vill jag även påminna om att Appmagasinet är tillbaka. Det fyrtionionde numret kommer på fredag, så se till att du prenumererar – det är gratis, förstås.

26 februari, 2016

Appmagasinet är tillbaka

Goda nyheter för appnördar, för Appmagasinet gjorde comeback i dag, bara ett halvår senare än planerat.

Appmagasinet #46

Så här skriver jag i introduktionen till det nya numret:

Vet ni, det känns kul att vara tillbaka! Den ursprungliga planen var att Appmagasinet skulle ta en paus över sommaren 2015, och följaktligen vara tillbaka hösten därpå, men så blev inte fallet. Det här är något av ett experiment, och det tog ett tag att lista ut vad som var nästa steg. Nu finns det någon form av roadmap för vart Appmagasinet är på väg, och därför känns det naturligt att ta vid där vi slutade, med något skruvat upplägg. Förhoppningsvis ska det falla er alla i smaken. Appmagasinet handlar förstås fortfarande om iOS och appar till iPhone och iPad, med ett stäng av Apple Watch och Apple TV.

Om du prenumererar har du redan Appmagasinet #46 i din inkorg, annars dyker det upp i arkivet vad det lider. Vill du teckna en prenumeration så gör du det här.

25 februari, 2016

8 februari, 2016

9 december, 2015