24HBC: Har du tjuvstartat?

24 Hour Business Camp

Sten i glashus och allt det där, men det är faktiskt skillnad på att vara förberedd för 24 Hour Business Camp, och ha tjuvstartat. Och om man kan visa upp loggor, som tre intressanta projekt gör, så undrar jag förstås hur långt man kommit utöver det… Nu är det inte så himla allvarligt, och inte menat på det viset heller, men det visar på vilka sätt man kan tackla den här tillställningen.

Egentligen är ju konceptet trasigt redan från början eftersom ingen kommer dit med ett blankt papper, alla har redan en affärsidé och därmed är det ju inte från idé till produkt på ett dygn. Det gör inte heller någonting, är rentav bättre på det här viset, och ju färre regler desto bättre. Men som den ensamvarg jag är så åker jag inte till 24HBC med ett team av utvecklare och designers – det är bara jag. Å andra sidan, självfallet kommer jag utnyttja det utökade nätverket vid behov, precis som jag alltid gör vid utvecklingen av en sajt.

Björn Lilja är inne på samma spår i en bloggpost jag länkat tidigare. Vi åker ju alla dit med färdiga idéer, frameworks och utvecklingsmiljöer vi trimmat för vad vi gör. Det är inte samma sak som att någon köper en laptop och har en färdig webbtjänst 24 timmar senare. I vissa medier, eller i deras kommentarfält rättare sagt, så hänger man upp sig på det där.

Hur som helst, vad har jag gjort, förutom förberett mig? Än så länge inte mycket, mer än fintrimmat min idé i över ett år. Jag återkommer till vad det är, vilka mina verktyg är, och så vidare, i en senare post. En sak är i alla fall klar, och det är att det jag åstadkommer under det där dygnet inte är något man bara kläcker ur sig.

För förutom en väl uttänkt affärsidé så har jag, liksom alla andra inblandade i det här eventet, något man inte kan få förinstallerat på sin laptop: nämligen erfarenhet.

Skitnödigt, jag vet, men det är lite vad det handlar om här, inte sant? Hur som helst så tänkte jag använda min senaste huvudsakliga erfarenhet så mycket jag kan i mitt projekt, och i slutändan blir det något som alla kan få ta del av. Var det en nog tydlig ledtråd, Roger?

 • http://davids.utrymme.net/ David Svensson

  I mitt fall (nere.nu) är svaret enkelt: jag har inte gjort något förutom att regga domänen och slänga upp platshållarsidan. 15 minuters jobb. :)

  Första kodraden skrivs på Yasuragi klockan tolv på torsdag.

 • http://davids.utrymme.net David Svensson

  I mitt fall (nere.nu) är svaret enkelt: jag har inte gjort något förutom att regga domänen och slänga upp platshållarsidan. 15 minuters jobb. :)

  Första kodraden skrivs på Yasuragi klockan tolv på torsdag.

 • http://tdh.se/ Thord Daniel Hedengren

  Grymt!

 • http://tdh.se Thord Daniel Hedengren

  Grymt!

 • http://blog.minajobb.se/ Henrik H

  Jag har gjort en enkel logotyp och har en skiss på designen och databasupplägget på papper. Ingen kod skriven i förväg, förutom det som finns i det framework jag använder. (Fast det räknar jag inte som mer ”tjuvstart” än någon som använder Django eller RoR…)

 • http://blog.minajobb.se Henrik H

  Jag har gjort en enkel logotyp och har en skiss på designen och databasupplägget på papper. Ingen kod skriven i förväg, förutom det som finns i det framework jag använder. (Fast det räknar jag inte som mer ”tjuvstart” än någon som använder Django eller RoR…)

 • http://www.rundkvadrat.com/ Björn Lilja

  Hej!

  Jag skrev som sagt inlägget om att många har förberett, och som ni ser gör jag samma sak genom att redan nu förkunna kundo.se…

  Vi har dock inte skrivit en rad kod, utan bara snackat ihop oss om vad konceptet innebär och snickrat ihop en logga (som mycket väl kan visa sig vara temporär) för att kunna visa på sajten när någon landar där.

  Som sagt, första kodraden skrivs på torsdag klockan 12, vi ses då!

 • http://www.rundkvadrat.com Björn Lilja

  Hej!

  Jag skrev som sagt inlägget om att många har förberett, och som ni ser gör jag samma sak genom att redan nu förkunna kundo.se…

  Vi har dock inte skrivit en rad kod, utan bara snackat ihop oss om vad konceptet innebär och snickrat ihop en logga (som mycket väl kan visa sig vara temporär) för att kunna visa på sajten när någon landar där.

  Som sagt, första kodraden skrivs på torsdag klockan 12, vi ses då!

 • http://tdh.se/ Thord Daniel Hedengren

  Det gör vi absolut, ser fram emot att träffa er alla! :)

  Och för att klargöra för alla som kanske inte följt diskussioner, Linkedin-grupper och liknande: 24HBC är ingen tävling, och inte heller kritiserar jag de som gör förberedande arbete – jag föreslår rentav att man gör det själv som synes i en tidigare post. Mina reflektioner rör snarare konceptet som sådant.

 • http://tdh.se Thord Daniel Hedengren

  Det gör vi absolut, ser fram emot att träffa er alla! :)

  Och för att klargöra för alla som kanske inte följt diskussioner, Linkedin-grupper och liknande: 24HBC är ingen tävling, och inte heller kritiserar jag de som gör förberedande arbete – jag föreslår rentav att man gör det själv som synes i en tidigare post. Mina reflektioner rör snarare konceptet som sådant.

 • Pingback: 24HBC: Det här är mitt projekt | Thord Daniel Hedengren

 • Pingback: Niclas “Deeped” Strandh » Blog Archive » Strandh delar med sig - 2009 01 21

 • Pingback: Kortbloggat 19-23 januari (re:pub) | Niclas Strandh digitalPR